Over mannen en vrouwen

Ik las onlangs een artikel met de kop: "Vrouwen hoeven niet gered te worden. Ik heb liever dat mannen hun eigen rol herzien". Hier was Sunny Bergman aan het woord. Zij maakte een documentaire over gender(on)gelijkheid. Ik vond deze stelling pertinent onwaar.

De zin van (zwaar) ziek zijn

Ik ben (zwaar) ziek geweest. Zo, het is er uit. Maar wat is nu de zin van ziek zijn? Ik spreek er over met Yves, medeoprichter van Unique Entrepreneurs, de beweging waar ik jullie binnenkort meer over ga vertellen.

Het verhaal van de kiwi

'Kinderen zijn onze leermeesters, niet omgekeerd...' Wat hebben tolerantie en kiwi's met elkaar te maken? Ik vertel het je graag. De rol van kinderlijk enthousiasme (niets te maken met naïviteit), is een essentieel element in onze beweging en uw 'NV-ik'.

De ‘software’ achter Unique Entrepreneurs

'Alles je jezelf niet heruitvindt, kom je terecht in het kwadrant linksonder. De kwadrant die ik 'Jurassic Park' noem'. Wat is de connectie tussen een bol en de vier kwadranten? Met andere woorden, wat is de 'software' van onze beweging? Ik leg het je graag uit.

Wat is de ‘NV-ik’?

Wat is de 'NV-ik'? Vrij, autonoom, verantwoordelijk en dienstbaar. Dat is het uitgangspunt van de beweging die we willen opstarten. Disruptief zijn heeft niet alleen te maken met technologie of bestaande structuren afbreken. Wij willen een alternatief bieden en radicaal 'omdenken' over ondernemer en onderneming. Binnenkort meer...

 

Mijn verhaal (deel 1)

Zoals ik enige tijd geleden aankondigde, wil ik een beweging op gang trekken. Een beweging die radicaal anders denkt over mens en ondernemen. In de komende weken doe ik uit de doeken hoe ik dat ga aanpakken. Daarom deel ik graag met jullie mijn verhaal in een reeks video's.

Mijn verhaal (deel 2)

"Mensen dachten: het is 'over and out' met Jan." Bij deze deel 2 van mijn verhaal over waarom ik 'U Bent Verantwoordelijk' geschreven heb.