DE ANGST EN DE WAARDIGHEID

De zanger zegt dat de mensen wat minder snel bang moeten zijn. De zanger heet Thé Lau, hij spreekt zijn laatste publieke zin uit in gesprek met een journalist van RTL4. De mensen moeten wat minder snel bang zijn, ...

Read More
Sander Gee
VERANTWOORDE JOURNALISTIEK

Politici of mensen die in de kijker lopen, zeggen nogal gemakkelijk dat de media feiten verdraaid of eenzijdig voorstelt, toch als ze zich benadeeld voelen door de berichtgeving. Let ook op het lidwoord : ‘de’ media.

Read More
Sander Gee
DE TIJD VOORBIJ

Adonis woont op een heuvel in Kreta. Zijn verhaal is geen oude Griekse mythe. Hij leeft er vandaag, ik heb hem daar ontmoet. Jaren geleden baatte hij drie succesvolle restaurants uit tot hij na een ongeval zijn leven bewust een andere wending gaf.

Read More
Sander Gee
DE EENVOUD VAN HET ONDERNEMEN

Het is een maandagavond en ik kijk geen TV. Zonder reden, ik kijk gewoon geen TV. De dag nadien hoor ik van meerdere mensen dat ondernemer Willy Naessens in een tv-programma heeft gezegd hoe moeilijk het was om als beginnend ondernemer steun te krijgen van een bank, maar dat diezelfde banken vandaag met miljoenen klaar staan als hij die nodig zou hebben.

Read More
Sander Gee
UPLACE OR MINE

Het was een koude en zonnige dag in de Waalse stad Namen. Ik wandelde door de straten, keek naar mensen die aan het shoppen waren in een stad die – op de klassieke winkelstraat vol ketens na – vooral bestaat uit kwalitatieve en betaalbare winkels : een kledingwinkel naast een ...

Read More
Sander Gee
AANSLAG PARIJS : RELIGIE IS GEEN IDENTITEIT

Dit jaar begint met waanzin in een mooie stad. Net zoals u heb ik met afschuw de beelden gezien van de aanslag in Parijs. Net zoals u voel ik het als onwerkelijk aan dat in een paar seconden zovele talentvolle mensen worden weggemaaid door een regen van kogels.

Read More
Sander Gee
De kracht van 2015

De wensen voor 2015 glijden straks over u en mij heen. Wat wij ook uitspreken, het concreet maken van wat wij een ander toewensen ligt niet in onze handen.

Read More
Sander Gee
DE ZINLOZE POLARISERING

Polarisering is zo oud als de zucht naar macht

Polarisering heeft in de geschiedenis steeds een belangrijke rol gespeeld, en het lijkt alsof we uit dat verleden niets hebben geleerd of willen leren.

Read More
Sander Gee