Over de initiatiefnemer

In 1993 richtte hij MSL International Benelux op met de bedoeling het recruteringsproces te herdefiniëren als een integratieproces van menselijk kapitaal. MSL werd gepercipieerd als ondernemer die meer de aandacht legde op het totale integratieproces.

Read More
Sander Gee
BREXIT : VRUCHTEN EN ONKRUID VAN EUROPA

De mediastorm is gaan liggen rond de Brexit. Het gaat zo met nieuws, op een moment in de tijd is het nieuws niet nieuw meer. Dat moment in de tijd – wanneer door rust de geesten rijpen en de nuancering kansen krijgt – grijp ik aan.

Read More
Sander Gee
HR IS DOOD, LANG LEVE HR !

Human resources is een dienst binnen het bedrijf die focust op het aantrekken en laten evolueren van talent dat past binnen de fase waarin een onderneming zich bevindt. HR is essentieel voor een onderneming. Toch lijken de HR-managers, en de externe organisaties die de HR-manager ondersteunen, van hun dienst een apart orgaan te maken dat een eigen leven lijdt – vergeef mij de schrijfwijze van het werkwoord – en in die zin niet langer als een dienst kan worden beschouwd.

Read More
Sander Gee
CROWDFUNDING IS GEEN BANKPRODUCT

Jonge ondernemers leven in een bedrijfseconomische wereld die hen vertelt dat ze snel moeten groeien en dus snel investeerders moeten aantrekken. Even leek er een alternatief in de maak met crowdfunding. Tot de banken er een product van maakten dat voorbijgaat aan de essentie van wat crowdfunding is.

Read More
Sander Gee
DE ONDERNEMER IN DAVID BOWIE

David Bowie is overleden. De legende zal straks leven dat hij zelf heeft bepaald wanneer hij zou gaan. Zijn album kwam uit op de dag van zijn verjaardag, een paar dagen later sterft hij. Als de legende een grond van waarheid heeft, zou het alweer betekenen dat Bowie handelde vanuit de geest van de ondernemer die tegen de stroom van de middelmaat – en wars van al wat conventioneel is – zijn pad uitstippelt. Als de legende geen waarheid blijkt, blijf ik hem om dezelfde eigenschappen eren.

Read More
Sander Gee
DE BEELDEN VAN DE ONDERNEMER

Het is een zonnige nazomerdag op een terras in Antwerpen. Ik kijk naar het MAS en bedenk dat dit bijzondere gebouw ooit is bedacht, ooit is begonnen bij een droom van ondernemende mensen, een droom die uitmondde in een idee.

Read More
Sander Gee
ONDERNEMERSCHAP EN INVESTERINGSCAPACITEIT

Laat ik beginnen met een Vlaamse uitdrukking : ‘Ze worden de kop zot gemaakt’. Startende ondernemers met een goed idee lopen rond met de gedachte dat ze bij een kwalitatieve uitwerking van hun concept of creatie misschien, ooit wel eens, liefst snel als het kan, de kassa zullen passeren en daarmee hun toekomst – en die van hun nazaten – verzekerd zien.

Read More
Sander Gee
DE ANGST EN DE WAARDIGHEID

De zanger zegt dat de mensen wat minder snel bang moeten zijn. De zanger heet Thé Lau, hij spreekt zijn laatste publieke zin uit in gesprek met een journalist van RTL4. De mensen moeten wat minder snel bang zijn, ...

Read More
Sander Gee
VERANTWOORDE JOURNALISTIEK

Politici of mensen die in de kijker lopen, zeggen nogal gemakkelijk dat de media feiten verdraaid of eenzijdig voorstelt, toch als ze zich benadeeld voelen door de berichtgeving. Let ook op het lidwoord : ‘de’ media.

Read More
Sander Gee
DE TIJD VOORBIJ

Adonis woont op een heuvel in Kreta. Zijn verhaal is geen oude Griekse mythe. Hij leeft er vandaag, ik heb hem daar ontmoet. Jaren geleden baatte hij drie succesvolle restaurants uit tot hij na een ongeval zijn leven bewust een andere wending gaf.

Read More
Sander Gee
DE EENVOUD VAN HET ONDERNEMEN

Het is een maandagavond en ik kijk geen TV. Zonder reden, ik kijk gewoon geen TV. De dag nadien hoor ik van meerdere mensen dat ondernemer Willy Naessens in een tv-programma heeft gezegd hoe moeilijk het was om als beginnend ondernemer steun te krijgen van een bank, maar dat diezelfde banken vandaag met miljoenen klaar staan als hij die nodig zou hebben.

Read More
Sander Gee