Not everyone understands what's behind entrepreneurship

Who still understands the entrepreneur ?

Everyone seems to understand the entrepreneur nowadays. All kinds of agencies promote entrepreneurship, more and more consultants rise up and all seem to have the official certification in guiding entrepreneurs and businesses. Few have ever attempted starting their own business, few understand the emotional life concealed behind entrepreneurship. All of them however have worked out procedures and methodologies.

Read More
Olivier Goetgeluck
You Are Responsible

A book lies in front of me. It was written after years of experiences and observing, late night philosophising, out of successes that overcame me, disappointments that arose from the depths of myself that ultimately led to a feeling of incomprehension… which grew in intensity until that initial incomprehension - after as many years - evolved to a compassionate but profound introspection.

Read More
Olivier Goetgeluck
From ball to block, to ball again

Imagine 60 people kneeling down in the garden of a luxury hotel with a block of wood in front of them and ax in their hand.

This is the position I found myself in last year after me and my son Bart were intvited to participate in a one week event called Fighting Monkey Intensive.

Read More
Olivier Goetgeluck
Over de initiatiefnemer

In 1993 richtte hij MSL International Benelux op met de bedoeling het recruteringsproces te herdefiniëren als een integratieproces van menselijk kapitaal. MSL werd gepercipieerd als ondernemer die meer de aandacht legde op het totale integratieproces.

Read More
Sander Gee
DE ONDERNEMER IN DAVID BOWIE

David Bowie is overleden. De legende zal straks leven dat hij zelf heeft bepaald wanneer hij zou gaan. Zijn album kwam uit op de dag van zijn verjaardag, een paar dagen later sterft hij. Als de legende een grond van waarheid heeft, zou het alweer betekenen dat Bowie handelde vanuit de geest van de ondernemer die tegen de stroom van de middelmaat – en wars van al wat conventioneel is – zijn pad uitstippelt. Als de legende geen waarheid blijkt, blijf ik hem om dezelfde eigenschappen eren.

Read More
Sander Gee
DE BEELDEN VAN DE ONDERNEMER

Het is een zonnige nazomerdag op een terras in Antwerpen. Ik kijk naar het MAS en bedenk dat dit bijzondere gebouw ooit is bedacht, ooit is begonnen bij een droom van ondernemende mensen, een droom die uitmondde in een idee.

Read More
Sander Gee
ONDERNEMERSCHAP EN INVESTERINGSCAPACITEIT

Laat ik beginnen met een Vlaamse uitdrukking : ‘Ze worden de kop zot gemaakt’. Startende ondernemers met een goed idee lopen rond met de gedachte dat ze bij een kwalitatieve uitwerking van hun concept of creatie misschien, ooit wel eens, liefst snel als het kan, de kassa zullen passeren en daarmee hun toekomst – en die van hun nazaten – verzekerd zien.

Read More
Sander Gee
DE ANGST EN DE WAARDIGHEID

De zanger zegt dat de mensen wat minder snel bang moeten zijn. De zanger heet Thé Lau, hij spreekt zijn laatste publieke zin uit in gesprek met een journalist van RTL4. De mensen moeten wat minder snel bang zijn, ...

Read More
Sander Gee
DE EENVOUD VAN HET ONDERNEMEN

Het is een maandagavond en ik kijk geen TV. Zonder reden, ik kijk gewoon geen TV. De dag nadien hoor ik van meerdere mensen dat ondernemer Willy Naessens in een tv-programma heeft gezegd hoe moeilijk het was om als beginnend ondernemer steun te krijgen van een bank, maar dat diezelfde banken vandaag met miljoenen klaar staan als hij die nodig zou hebben.

Read More
Sander Gee